Massage

Ayurverdische massage

Er zijn verschillende vormen van ayurvedische massage. Deze ruim 50 minuten durende ayurvedische massage werkt stimulerend en diep in op de weefsels. Het immuunsysteem word gestimuleerd en afvalstoffen in de weefsels worden vrijgemaakt en afgevoerd. Vanuit een stilzijn kom je tot een diepe ontspanning waarbij je heling kunt ervaren op verschillende niveaus (lichamelijk, emotioneel, spiritueel).

Ontspanningsmassage

Door de massage en de sfeer er omheen ontspannen niet alleen de spieren maar ook de geest zal zich ontspannen. U bent even weg uit de sfeer van alledag. Even een uurtje helemaal voor u zelf, een moment van rust.Tijdens de massage bevindt u zich in een gemakkelijke houding op de massagetafel. Deze wordt daarvoor in een voor u gemakkelijke stand gezet. De massage tafel is uitgerust met twee verwarmingstanden, zodat u het niet koud krijgt, wanneer u op te massagetafel ligt. De massagebehandeling bestaat uit diverse rustige handgrepen, waardoor de harde en gespannen spieren zich zullen gaan ontspannen. Ook ontstaat hierdoor een betere doorbloeding in de spieren en worden afvalstoffen uit de spieren versneld afgevoerd. Bij een ontspanningsmassage kan de ademhaling rustiger en dieper worden. Zelfs gebeurt het wel, dat een cliƫnt in slaap valt tijdens de massage.

Hotstone massage

Een hot stone massage is een massage van het lichaam met stenen van ongeveer 45 graden Celcius.Vandaar de naam hot-stone. De hitte en de ‘druk’ van de stenen dringen diep door in de spieren. De hot stone massage verlicht spanningen en geeft je nadien veel energie.
Voor de massage worden alleen afgeronde basaltstenen gebruikt. Basalt is een hard en ijzerhoudend, vulkanisch gesteente met een hoge dichtheid. Hierdoor kunnen de stenen goed warmte vasthouden.
De stenen worden ondergedompeld in een warmwaterbad en eerst op de aandachtsgebieden van het lichaam neergelegd – meestal je rug. Dit geeft een aangename warmte en ontspanning. De stenen geven een zekere druk, die je kunt vergelijken met een rekoefening. Bij het wegnemen van de steen merk je dit het beste.
Na een legging van de hot stones op het lichaam word je verder los gemasseerd met de warme stenen en warme olie. Hotstone massage zorgt voor een diepe relaxatie en ontgifting.

Zwangerschapsmassage

Je zwangerschap is een unieke tijd. Nu je weet, dat er in jouw buik een kindje groeit, voel je je speciaal. De zwangerschapsmassage is voor veel vrouwen een welkome ondersteuning tijdens de zwangerschap en na de bevalling.
Diepe ontspanning tijdens de zwangerschap is van groot belang voor de gezondheid van zowel moeder als baby. Het is ook een tijd waarin in een relatief korte periode veel gebeurt in je lichaam. Hormonen, spieren en gewrichten veranderen. Alles wordt losser en soepeler om ruimte te maken voor het kind en je voor te bereiden op de bevalling. Deze veranderingen kunnen ervoor zorgen dat je sneller moe bent. Soms krijg je last van lichamelijke klachten als pijn in je nek en rug, bekkenklachten, vocht vasthouden en slecht slapen.Zwangerschapsmassage helpt om deze klachten te verminderen.
Vanaf 15 weken zwangerschap tot de dag dat je gaat bevallen kan je gemasseerd worden.

Thaise massage

Traditionele Thase massage is een van ’s werelds oudste genezingsmethoden. De Thaise mensen zagen ziekte als een onbalans in het lichaam of de geest en zochten hulp in de lokale tempel. Ze werden behandeld met de vier elementen van de geneeskunst: spirituele ondersteuning, voedingsondersteuning, kruiden en massage. Thaise massage is een massagetechniek waarbij de masseur op de energiebanen drukt, masseert, rekt en strekoefeningen uitvoert. Het lichaam van de gemasseerde wordt tijdens een massage ook in diverse yogaposities gebracht. Daarom noemt met Thaise massage ook wel ‘yoga for the lazy peaple’ Thaise massage helpt om blokkades op te lossen en het verbetert ook de flexibiliteit. Tijdens de Thaise massage wordt makkelijk zittende kleding gedragen en de massage gebeurt op een futon of matras.

Voetreflexmassage

Voetreflexmassage gaat er vanuit dat alle organen en lichaamsdelen in verbinding staan met plaatsen op de voeten. Tevens gaat zij er vanuit dat de energie doorstroming de basis is voor onze gezondheid en dat energieblokkades de oorzaak kunnen vormen van ziekten. De reflexologie verdeelt de voetzool in zones die in verbinding staan met delen in het lichaam zoals het hart en de lever. Massage van deze zones vormt een natuurlijke therapie die zorgt voor versterking van het immuunsysteem en opheffing van energieblokkades, zodat het lichaam weer optimaal kan functioneren en in balans is.