Shiatsu therapie

Komt u voor de eerste keer voor een Shiatsu behandeling? Download dan HIER het intake formulier en neem het mee naar uw bezoek.

Manueel Praktizijn® is een beschermde beroepstitel. De belangrijkste onderdelen zijn Shiatsu Therapie en Massage Therapie o.a.:

  • Klassieke Massage
  • Segmentale Massagetherapie
  • Voetreflexologie Therapeutische Vorming

Shiatsu therapie

Shiatsu betekent letterlijk: vingerdruk, als je het woord uit elkaar haalt dan is Shi-vinger en Atsu-druk

Het wordt ook wel drukpuntmassage genoemd. De massage zorgt o.a. voor dat het autonome zenuwstelsel in balans wordt gebracht, hierdoor gaan ook het hormonale systeem, de stofwisseling en bloedcirculatie beter functioneren.

Shiatsu is een holistische therapie en ziet de mens in zijn totaliteit.

Door middel van Shiatsu kunnen deze blokkades, (veroorzaak door disbalans), worden opgeheven, men gaat uit  van het standpunt: er wordt gekeken naar de hele mens en niet alleen naar het aangedane deel.

Op een ontspannen manier wordt druk uit geoefend op bepaalde punten van het lichaam, de druk die gegeven wordt is meestal met de duimen maar kan ook met de vingers ellebogen of handpalmen. De behandeling wordt direct op de huid gegeven en vindt plaats op de behandeltafel en/of op de futon op de grond. De indicaties voor een behandeling kunnen zeer divers zijn o.a. hoofdpijn, migraine, nek, schouder, rugklachten, longproblemen, maagzweren, hoge bloeddruk, hyperventilatie, allergieën eczeem klachten, spieren en gewrichten, arm hand en beenklachten.

Dit alles is een kleine greep waar men een behandeling op toe zou kunnen passen. Shiatsu is veel omvattend en met deze techniek kunnen velen geholpen worden.